Hva skjer nå?

Heisan! Skal fortelle dere hva som skjer hjemme hos meg nå. Jeg pakker og er klar for å reise med flyet fra Sola klokken 08:05 i morgen så skjer dette... Jeg var som sagt på ambassaden på Tordag og hadde akkurat tid til å få visumet mitt og passet mitt  i tide før jeg skulle reise. Jeg fikk hentemelding i går på at det var kommet, men da jeg gikk ned for å hente den fikk jeg beskjed om at den ikke var kommet dit, slik at jeg fikk beskjed om å komme tilbake i morgen tidlig. Jeg gikk tilbake til postkontoret for å hente det i dagmorges, men det var fortsatt ikke kommet. Ingen vet hvor det er, og det ser ikke ut som jeg får reise til New York på soft landing camp vis ikke brevet dukker opp... UTROLIG KIPT! Har ikke ord en gang på hvor sur og irritert jeg er akkurat nå! Ingen vet hvor posten min er, og ingen ser ut til å bry seg om å finne den. Vi fikk oppgitt en sporekode slik at vi kan spore opp hvor pakken er, men der står det bare at den er innsjekket i Oslo på mandag å aldri utlevert? Vis vi ikke får vite noe i løpet av dagen, blir det ikke noe Soft landing camp på meg. Da blir jeg sendt rett til familien heller. Ikke at det er så veldig gale da, men jeg hadde gledet meg så veldig til New York... :( 

 


hahaha håret!! 

Prosessen

20. Januar - Sendte inn interesseskjema til Explorius.

25. Januar - Intervju! Spørsmål på både Norsk og Engelsk over skype. 

30. Januar - Ble godkjent i utvekslingsprogrammet. 

9. Februar - Fikk tildelt underorginisasjonen ASSE, og den elektroniskesøknaden som jeg hadde 30 dager på å fylle ut, nå var det på tide å få tak i legetime så fort som bare overhode mulig, besøke ungdomsskolen å få karakterer for 9 og 10 klasse (med underskrift), skrive brev osv.

7. Mars - Ferdig søknad

23. Mars - Søknaden ble sendt til USA. Grunnen til at den ble sendt så sent til USA, er at jeg hadde en del mangler i søknaden som måtte rettes opp. 

24. Mars - Informasjonsmøte i Stavanger om utveksling.

30. Mars - mottok faktura.

April, Mai og Juni - Stille fra Explorius.

16. Juli - Fikk vertstamilie i Elkade, Iowa! 

23. Juli - Mottok DS2019 

24. Juli - Fylte ut visumsøknaden

2. August - Ambassaden i Oslo, møt opp tidlig å ta med de nødvendlige papirene.

10. August - Det er nå det skjer, men først skal jeg på Soft landing camp in New York!

13. August - Forsetter min reise til Elkader, Iowa og blir der ett år!


love u guys! 

Hastetime

Hei! Tenkte bare jeg skulle fortelle at nå har jeg fått hastetime hos Ambassaden. Noe som betyr at det blir Oslo-tur på meg den 2. August. Vi snakker om å reise opp den 1. August å stoppe igjen i Tønsberg ett par dager, men dette er forsatt under diskusjon. Jeg hadde egentlig tenkt til å ha avskjedsfesten min den fjerde, men nå er det ikke sikkert jeg kan det. 

 

Ellers startet jeg å pakke litt i går. Bare slike ting jeg vet jeg ikke kommer til å bruke før jeg reiser som: Norsk-engelsk ordbok, skolebøkene, gave til familien å klister til veggen på rommet mitt (slik at jeg kan henge opp bilder). I dag er det altså 15. dager til jeg reiserover dammen, kjenner jeg begynner å grue meg litt. Ny skole, ny by, nye folk som jeg aldri har snakt med face to face, er litt vanskelig å vende seg til. Jeg er faktisk ikke den personen som er utdanvendt i det hele tatt, jeg er egentlig veldig sjenert. Hvorfor gjør hun dette da, tenker dere sikkert? Å dette gjør jeg fordi jeg har lyst, YOLO vet dere, at jeg skal prøve å bli mer utdanvendt, jeg skal bli bedre i Engelsk også skal jeg ha det varmt om sommeren! 

 


bilde av meg igjen... hehe. Bilder av meg selv i hvert innlegg, flaut! 
 

Kommer til å oppdatere når jeg har vært på ambassaden, vet ikke om jeg kommer til å oppdatere noe før det. 

16 dager!

Hallo! Tenkte jeg skulle oppdatere og si at nå har jeg endelig søkt visum og spurt om hastetime hos ambasaden. ASSE har en regel om at du ikke får DS2019 før du har fått plassering, noe som gjør at du ikke får søke visum å gå på ambassaden før. Satser på jeg får time hos ambassaden i løpet av denne uken, eller neste, så da blir det Oslo tur på meg! 

 

I går var jeg å tok visumbilde. Haha, må le litt.. er så stygt... Ambassaden har slikt at du må ha 5cm*5cm bilde, der håret må bort fra ansiktet, du må ha et normalt ansiktsuttrykk og du må se rett inn i kamera. Jeg gikk å tok bilde på Eirik foto? i Haugesund. 

 


FINT!! 

 

Ellers er det enda et par ting jeg må ordne før jeg reiser:

 • Få familie og plassering.
 • Søke stipend
 • Skaffe Visa Classic + nettbank og kodebrikke.
 • Søke visum.
 • Få visum/intervju hos Ambassaden. 
 • Kjøpe stor reiseveske.
 • Kjøpe dagbok.
 • Fikse de nødvendige papirene.
 • Kjøpe canon 600d + tilbehør.
 • printe ut norsk-læreplan.
 • Ta siste vaksine.
 • Takke nei til skoleplass i Norge.
 • Betale explorius. 


Meg på besøk hos morfar i sommer. 

 

Følg meg på bloglovin! http://www.bloglovin.com/search/agneteiusaa

Host family!

Da skal jeg skrive litt om stedet og familien min. Jeg har altså fått plassering i Elkader, Iowa. Byen er ikke stor i det heletatt, men virker utrolig søt og jeg er super glad for plasseringen min! Familien min holder på med oppussing på huset sitt dette året slik at vi må bo på hotell i noen dager, mens de holder på å legge nytt golv og slikt. Jeg skal også få lov til å dekorere mitt eget rom! Vi skal kanskje reise til forskjellige steder som Chicago og slikt, men det ser vi mer på når jeg kommer ned. Skolen min ligger kun en to minutters gåtur fra huset, så blir ikke noe "yellow school bus" på meg i år, om vi ikke skal noen plass meg skolen da. Selve huset jeg skal bo i ligger rett i kjærnen av byen. 

 

Familien jeg skal bo hos består av Shannon (31), Bryce (33) og Lincoln/Link (3). Shannon eier butikker og er med å produserer skuespill på skolen min, Bryce er illustrator og Link er en superhelt (slik jeg har fått det forklart). Link skal vist være helt betatt av superhelter og slikt. Han har faktisk bursdag i dag, 22.Juli! Happy Birthday!! 

Familien min har aldri hatt en utvekslingsstudent boende hos dem før, så jeg vil altså være den første. Jeg reiser trolig 10. August, men har ennå ikke fått avreisedato så kan enda varriere med en dag eller to. Gleder meg veldig, samtidig som jeg ikke kan skjønne at jeg gjør dette. Vil ikke reise, men vil så gjærne også!

 

Sa hadet til søskenbarnene mine i dag, De bor i Haugesund og pleier å være hos oss to ganger i måneden. Vondt å tenke på å forklare dem at jeg ikke kommer tilbake før om ett år. De vil da være 4 år og 9 år... Tror ikke helt de skjønte hva jeg mente. Kommer til å savne dem masse!

 


Min vertsfamilie! De er såå søte!! 

Vertsfamilie!!

Da har jeg også endelig fått meg vertsfamilie!! Om 25 dager reiser jeg til Elkader, Iowa! Utrolig søt, liten by med 1300 innbyggere. Vertsfamilien min består av vfar - Bryce (33år), vmor - Shannon (31år), vbror - Lincoln/Link (3år) og en katt! Kan ikke forklare hvor utrolig glad jeg er for denne familien, høres helt ut som meg, på alle måter. De liker tegne, hobbyting, lage mat og reise. Er så taknemelig! :D 

 

Legger ikke ut bilder av byen eller familien enda, har ikke snakket med dem enda, så vil først høre med dem! 

 


Glad jente! 

kom igjen da....

Åpnet mailen min da jeg kom hjem fra skolen i dag å fant denne....

Jeg var skikkelig gira, ettersom jeg så det hva fra explories, men da jeg tok en nærmere titt, så jeg at det var svar fra en gammel mail jeg hadde sendt.. århh, bli min tur nå da! 

utvekslingsutfordringen

Hvor skal du dra på utveksling? USA.

Hvilken organisasjon reiser du med? Jeg reiser med Explorius, men underorginisasjonen ASSE. 

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp? Jeg bryr meg ikke i det heletatt om hvor jeg havner, men om det er sol året rundt er det et pluss (jeg er en sykt frysen person!).

Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg? Jeg har ikke fått familie eller gjort stats/relgionvalg! mer spennende!

Skal du på forberedelsesleir? Jeg skal til New York på soft landing camp sammen med andre utvekslingsstudenter! :D gleder meg! 

Hva gleder du deg mest til? Jeg gleder meg mest til å møte en ny kultur, nye mennesker, ny mat! 

Hva gruer du deg mest til? Gruer meg sykt mye til jeg står på sola flyplass og skal si farvell til foreldrene mine.. kommer til å bli tungt! Også første skoledag! KLEINT!!!! 

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport? Vil allerhelst forsette med fotball (soccer), men om de ikke tilbyr det for meg, ønsker jeg å prøve ut lacrosse eller amerikansk fotball! 

Hva kommer du til å savne mest? Kommer mest til å savne familien og venner! 

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen? Jeg har sykt lyst å reise til Hawaii, men vil først vite hvor jeg havner, å snakke med vfamilien om reiser.

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt: Hawaii, Grand Canyon, det hvite hus og disney world!

Tror du dette blir et bra år? Jeg håper på det aller beste og forventer det verste. Men tror dette året kommer til å bli topp! 

 


time square i mars 2011 :-D ikke mobb mine hullete bukser.. 

Ferjen over

Hei, nå skal jeg til Stavanger på informasjonsmøte angående USA. Jeg trengte heldigvis ikke møte så veldig tidelig siden jeg har tatt slep-testen (en test som måler hvor godt engelsk du forstår) så derfor tar vi 9 ferjen over til Stavanger. På informasjonsmøte kommer det til å være masse folk som også reiser til USA og andre land året 2012-2013! Kommer til å bli hyggelig å se ansiktene til de jeg har hatt litt kontakt med via Facebook. 

 

Var med Julie på helsestasjonenen, der vi koste oss mens vi venta. 

 

- Snakkes! 

Hvor jeg ønsker å havne

Herlig søndag! sto opp tidlig i dag å var med mine søte søskenbarn som var på besøk i helgen. I fem tiden gikk jeg ned til treningsstudioet å trente en times tid etterfulgt av sol! Så nå ligger jeg i sengen ny dysjet å ser på TV. 

 

Fant ut at jeg kunne vise de plassene jeg helst vil komme til. Egentlig så bryr jeg meg ikke så veldig mye hvor jeg havner er en opplevelse uansett hvor jeg kommer. 

 

New York, Washington, Florida, Alaska, Hawaii, California, Nevada, Texas, New Jersey, West Virginia, North Dakota, South Carolina, New Mexico, South Dakota, North Carolina, Virginia, OhioMontana, Massachusetts, Maine, Georgia, Vermont, Kansas, Alabama, Indiana, New Hampshire, Idaho, Iowa, Utah, Wisconsin, Colorado, Wyoming, Rhode Island, Michigan, Pennsylvania, Minnesota, Delaware, Connecticut, Oregon, Oklahoma, Mississippi, Arkansas, Missouri, Nebraska, Illinois, Louisiana, Kentucky, TennesseeArizona, Maryland.


De jeg har strøket under er de plassene jeg har mest lyst til å komme.

 Lurte en haug med folk og sa jeg hadde fått sidecut, hahaha!

- Vis du skulle vært/skal være utvekslingstudent, hvor hadde du ønsket å komme? 

søknad

Da var endelig søknaden sendt! hadde helt glemt ut at jeg hadde tidsfrist, men fikk den endelig ut dørene tidsnok. Så nå venter jeg bare på om den blir godkjent slik at de kan sende den til USA på jakt etter en familie til meg! Wiiuuu!

Random bilde fra vinterferien! måtte bare friste vennene mine hjemme! 

 

Today

I dag har jeg endelig blitt ferdig med søknaden min. Skal prøve å få den sendt til fredag. Ellers har dagen gått i prøve øving. Stooor naturfagprøve på torsdag som jeg bare må få bra på! hater press... 


Disket opp et par Amerikanske pannekaker, egen oppskrift! Ble faktisk veldig gode

Blogg.no var nede i dag, derfor innlegget kom så sent. 

- noe du lurer på? 

ASSE

Fikk endelig søknaden min i posten i dag og har holdt på å fylt den ut den siste timen. Vil få den fort inn, siden jeg ligger så veldig langt bak alle de andre. Føler det bare er jeg som ikke har fått vertsfamilie, haha! 


bare for å ha med et bilde! haha 

- Noen andre som skal reiser med ASSE? 

We heart America

Sommerfugler

Kan nesten ikke tro at det er bare et halvt år til jeg reiser avgårde! Får sommerfugler i magen hver eneste gang jeg tenker på det. En liten del av meg sier "tør jeg dette?", mens en annen skriker av glede. 

Har forresten funnet en liste over fagene som de tilbyr i USA, slik jeg har forstått så har ikke alle skolene alle fagene. Jeg har funnet ut at jeg skal ta Algebra II, World History, Psychology og German II om det er mulig på min skole. Om du har lyst til å se på listen kan du trykke her. 


- Noen andre som har det slik? Fant du noen fag som passer for deg? 

Møte med rådgiver

I dag skal jeg ha møte med rådgiver, snakke litt om skolen, høre hvilke fag jeg må ta og om hva jeg eventuelt må gjøre om året ikke blir godkjent. Føler jeg allerede jeg vet alt, men kanskje han overasker meg med noe som jeg ikke vet?

Har tenkt å fylle ut svarkortet i dag og få sendt det inn slik at jeg takker ja til plassen, og at den ikke blir gitt videre til noen andre. Gleder meg helt sykt!! Klarer rett å slett ikke vente..


søta og meg, klarer rett å slett ikke tenke på at jeg må reise fra denne herlige jenta <3 

snakkes!    

Jeg kom inn!!

Guri, vet ikke helt hvor jeg skal gjør av meg! Er så super glad at jeg ikke har ord. For dere som ikke har fått det med dere så har jeg altså søkt på skole i USA og i dag fikk jeg vite at jeg hadde kommet inn!

Så på denne bloggen kan du lese om min hverdag som utvekslingsstudent i USA. Reiser med selskapet explorius rundt August en gang og skal være et år nede i USA. Bloggen er laget generelt for venner og familie, men blir glad om andre også vil lese om min hverdag :) 

Om du også er utvekslingsstudent legg igjen en link i kommentarfeltet til bloggen din slik at jeg kan linke deg! 


Tok dette bildet når jeg var i New York den 17. April 2011

Snakkes snart! 

Les mer i arkivet » August 2013 » Juni 2013 » Mai 2013
legg meg til som venn

Jeg var utvekslingsstudent med Explorius skoleåret 12/13 i Iowa, USA. Nå for tiden er jeg i jobb til Januar hvor jeg så skal studere 3mnd i Bali med Gostudy.


Kontakt


agnete.eriksen@yahoo.com


Kategorier

Instagram

hits