Hastetime

Hei! Tenkte bare jeg skulle fortelle at nå har jeg fått hastetime hos Ambassaden. Noe som betyr at det blir Oslo-tur på meg den 2. August. Vi snakker om å reise opp den 1. August å stoppe igjen i Tønsberg ett par dager, men dette er forsatt under diskusjon. Jeg hadde egentlig tenkt til å ha avskjedsfesten min den fjerde, men nå er det ikke sikkert jeg kan det. 

 

Ellers startet jeg å pakke litt i går. Bare slike ting jeg vet jeg ikke kommer til å bruke før jeg reiser som: Norsk-engelsk ordbok, skolebøkene, gave til familien å klister til veggen på rommet mitt (slik at jeg kan henge opp bilder). I dag er det altså 15. dager til jeg reiserover dammen, kjenner jeg begynner å grue meg litt. Ny skole, ny by, nye folk som jeg aldri har snakt med face to face, er litt vanskelig å vende seg til. Jeg er faktisk ikke den personen som er utdanvendt i det hele tatt, jeg er egentlig veldig sjenert. Hvorfor gjør hun dette da, tenker dere sikkert? Å dette gjør jeg fordi jeg har lyst, YOLO vet dere, at jeg skal prøve å bli mer utdanvendt, jeg skal bli bedre i Engelsk også skal jeg ha det varmt om sommeren! 

 


bilde av meg igjen... hehe. Bilder av meg selv i hvert innlegg, flaut! 
 

Kommer til å oppdatere når jeg har vært på ambassaden, vet ikke om jeg kommer til å oppdatere noe før det. 

16 dager!

Hallo! Tenkte jeg skulle oppdatere og si at nå har jeg endelig søkt visum og spurt om hastetime hos ambasaden. ASSE har en regel om at du ikke får DS2019 før du har fått plassering, noe som gjør at du ikke får søke visum å gå på ambassaden før. Satser på jeg får time hos ambassaden i løpet av denne uken, eller neste, så da blir det Oslo tur på meg! 

 

I går var jeg å tok visumbilde. Haha, må le litt.. er så stygt... Ambassaden har slikt at du må ha 5cm*5cm bilde, der håret må bort fra ansiktet, du må ha et normalt ansiktsuttrykk og du må se rett inn i kamera. Jeg gikk å tok bilde på Eirik foto? i Haugesund. 

 


FINT!! 

 

Ellers er det enda et par ting jeg må ordne før jeg reiser:

 • Få familie og plassering.
 • Søke stipend
 • Skaffe Visa Classic + nettbank og kodebrikke.
 • Søke visum.
 • Få visum/intervju hos Ambassaden. 
 • Kjøpe stor reiseveske.
 • Kjøpe dagbok.
 • Fikse de nødvendige papirene.
 • Kjøpe canon 600d + tilbehør.
 • printe ut norsk-læreplan.
 • Ta siste vaksine.
 • Takke nei til skoleplass i Norge.
 • Betale explorius. 


Meg på besøk hos morfar i sommer. 

 

Følg meg på bloglovin! http://www.bloglovin.com/search/agneteiusaa

Host family!

Da skal jeg skrive litt om stedet og familien min. Jeg har altså fått plassering i Elkader, Iowa. Byen er ikke stor i det heletatt, men virker utrolig søt og jeg er super glad for plasseringen min! Familien min holder på med oppussing på huset sitt dette året slik at vi må bo på hotell i noen dager, mens de holder på å legge nytt golv og slikt. Jeg skal også få lov til å dekorere mitt eget rom! Vi skal kanskje reise til forskjellige steder som Chicago og slikt, men det ser vi mer på når jeg kommer ned. Skolen min ligger kun en to minutters gåtur fra huset, så blir ikke noe "yellow school bus" på meg i år, om vi ikke skal noen plass meg skolen da. Selve huset jeg skal bo i ligger rett i kjærnen av byen. 

 

Familien jeg skal bo hos består av Shannon (31), Bryce (33) og Lincoln/Link (3). Shannon eier butikker og er med å produserer skuespill på skolen min, Bryce er illustrator og Link er en superhelt (slik jeg har fått det forklart). Link skal vist være helt betatt av superhelter og slikt. Han har faktisk bursdag i dag, 22.Juli! Happy Birthday!! 

Familien min har aldri hatt en utvekslingsstudent boende hos dem før, så jeg vil altså være den første. Jeg reiser trolig 10. August, men har ennå ikke fått avreisedato så kan enda varriere med en dag eller to. Gleder meg veldig, samtidig som jeg ikke kan skjønne at jeg gjør dette. Vil ikke reise, men vil så gjærne også!

 

Sa hadet til søskenbarnene mine i dag, De bor i Haugesund og pleier å være hos oss to ganger i måneden. Vondt å tenke på å forklare dem at jeg ikke kommer tilbake før om ett år. De vil da være 4 år og 9 år... Tror ikke helt de skjønte hva jeg mente. Kommer til å savne dem masse!

 


Min vertsfamilie! De er såå søte!! 

Vertsfamilie!!

Da har jeg også endelig fått meg vertsfamilie!! Om 25 dager reiser jeg til Elkader, Iowa! Utrolig søt, liten by med 1300 innbyggere. Vertsfamilien min består av vfar - Bryce (33år), vmor - Shannon (31år), vbror - Lincoln/Link (3år) og en katt! Kan ikke forklare hvor utrolig glad jeg er for denne familien, høres helt ut som meg, på alle måter. De liker tegne, hobbyting, lage mat og reise. Er så taknemelig! :D 

 

Legger ikke ut bilder av byen eller familien enda, har ikke snakket med dem enda, så vil først høre med dem! 

 


Glad jente! 

Les mer i arkivet » August 2013 » Juni 2013 » Mai 2013
legg meg til som venn

Jeg var utvekslingsstudent med Explorius skoleåret 12/13 i Iowa, USA. Nå for tiden er jeg i jobb til Januar hvor jeg så skal studere 3mnd i Bali med Gostudy.


Kontakt


agnete.eriksen@yahoo.com


Kategorier

Instagram

hits